EKOLOGISK ANSIKTSBEHANDLING INKL. PORTÖMNING

En djupt rengörande behandling som minskar pormaskar och sätter igång cirkulationen. Rengöring och peeling kombineras med ekologisk portömning och avslutas med en rengörande och återfuktande ansiktsmask. Behandlingen är effektiv men skonsam och lämnar ingen rodnad eller märken!

SOLSKADAD HUD I ANSIKTE OCH YTLIGA BLODKÄRL

Vi behandlar dina ytliga blodkärl och solskadad hud effektivt med Fraxium Erbium och IPL.
Vill Du få fräschare hud? Ny lyster, mindre porer samt reducera kärl och pigment. Då är detta en behandling för Dig.
Fraxium Erbium och IPL är ett intensivt pulsat ljus. Ljuset passerar det yttersta hudlagret och påverkar samt reducerar små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar och pigmenteringar. Hudens nybildning till kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas. De områden som med fördel kan behandlas är ansiktet, halsen, bröstet och handryggarna.
Ljusenergin omvandlas till värme. Vävnad innehållande röda blodkroppar (hemoglobin) och pigment (melanin) reagerar på detta,finfördelas och transporteras bort. Effekten blir att kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Hudens åldrande motverkas i samband med behandlingen genom att påverka nybildning av kollagen.

Hur många behandlingar krävs?
Vi rekommenderar 5 behandlingar med 3-6 veckors intervall. Efter varje behandling sker en gradvis
reduktion av rodnad, brustna kärl, pigmentering, porstorlek och fina linjer. Huden känns mjukare och får en annan lyster. För bästa varaktiga resultat rekommenderas två behandlingar varje år för att vidmakthålla den uppnådda förbättringen.

Hur går behandlingen till?
Via ett ljusprisma leds ljuspulser mot huden. Prismat flyttas successivt över behandlingsytan. Det krävs ingen bedövning, men det kan kännas som en stickande smärta ”typ gummiband snärt”.

Efter behandlingen?
En lätt rodnad som avtar efter några timmar. Ibland uppstår svullnader som försvinner efter något dygn. Pigmentfläckar får en övergående mörkare färg innan de bleknar. Blodkärl kan temporärt bli mer synliga. Du skall avstå från vatten på huden i 24-48 timmar. Får endast använda aloe vera gelly som fukt som vi kan bifoga.

ANSIKTSBEHANDLING

Vi anpassar och skräddarsyr hudvård & behandling till Dina önskemål och behov. Behandlingen utförs av Eko. Hudterapeut Kerstin Bexdal

Ekologisk djuprengörande ansiktsbehandling med honungsportömning
Organics By Sara produkter

DIATERMI: HUDFLIKAR / MILIER / KÄRL

Besväras du av hudflikar, milier eller ytliga blodkärl?

DIATERMI – Genom Värme
Med Diatermi kan vi bränna bort hudanomalier som
FIBROM / SKIN-TAGS (hudflikar): Hudfärgade flikar som oftast sitter i ansikte, hals, armhålor och i ljumskar. Dessa är helt ofarliga och består utav bindväv och collagen.
MILIER:
Små hudfärgade, vita keratincystor som uppkommer i ansiktet och ofta runt ögonen.
XANTELASMA: Gult kolesterolinfiltrat i huden runt ögonen. Kan föreligga i samband med förhöjt kolesterolvärde.
LENTIGO SENIL: Bruna fläckar som är åldersbetingade. Vanligtvis på solexponerad hud som ansikte, axlar och händer.

BLODKÄRL

TELEANGIETSIER: Vidgade kapillärer som ser ut som röda (blåa) tunna strimmor. Vanligt på tunn hud.
HEMANGION: Små blodkärlssvulster som ser ut som blodfärgade prickar. Kan förekomma på hela kroppen.
SPIDER: Små röda pickar med ben, därav namnet ”Spider”.
Vi rekommenderar alltid en konsultation innan behandling. Detta för att du ska få mer information om behandlingen. Vid detta första besök berättar vi mer och ingående om behandlingen, ställer frågor om din hälsa och ev. medicinering, för att undvika behandling vid kontraindikationer. Utifrån de uppgifter vi härigenom får fram kan vi fastställa den mest effektiva behandlingen för din hudtyp

BOTOX / FILLERS

Botox kallas även Vistabel, är ett naturligt toxin som verkar genom att få injicerade muskler att slappna av så att rynkor slätas ut.

Vad kan behandlas?
Botox används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån Sk. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick.
Rynkor som orsakas av solen och rynkor som inte påverkas av muskelaturen kan inte behandlas med Botox
Om behandlingen
Behandling med Botox är enkel och går snabbt. Genom en mycket tunn nål injiceras en ytterst liten mängd av ämnet in på några väldefinierade ställen.
Eftersom nålen är tunn och enbart en liten volym används så är obehaget minimalt och ingen bedövning behövs. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Ansträngande motion bör dock undvikas första dygnet. Du behöver inte testas före behandlingen utan det går utmärkt att behandlas vid första besöket.

Efter behandlingen
Det enda som syns efter behandlingen är en lätt, tillfällig rodnad som kan sminkas bort efter några timmar. En del kan märka en lätt huvudvärk och ömhet det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.
Till skillnad från behandling med Restylane ser du inte effekten direkt utan det brukar ta mellan tre till sju dagar. Effekten varar mellan tre och sex månader och behandling kan upprepas med samma intervall. Hållbarheten varierar mellan olika individer och muskler, däremot har det visat sig att behandlingsintervallet har en tendens till att öka med antalet behandlingar du fått.
Biverkningar med Botox är ovanliga. I ytterst sällsynta fall kan Botox orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler och en viss diskret asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan av Botox är övergående är eventuella biverkningar också övergående.

ROSACEA

Laserkliniken har specialistkompetens & 15 års erfarenhet av Rosacea & Rosaceabehandling. All konsultation & behandling utförs av Leg Sjuksköterska att tillgå & Aukt. Hudterapeut.
Rosacea drabbar omkring 10 procent av den vuxna befolkningen. Det är en hudsjukdom som engagerar de centrala delarna av ansiktet med rodnader, knottror och varblåsor. Varför och hur sjukdomen uppkommer är okänt.
Olika saker som ökar blodkärlsgenomströmningen till ansiktshuden kan provocera fram en försämring. Exempel på detta är starkt kryddad mat, heta drycker, sol, värme, kyla, irriterande kemikalier (även ibland vanliga hudkrämer), alkohol och stress.

FRAXIUM ERBIUM LASER
Hur går behandling till?
Via ett ljusprisma leds ljuspulser mot huden. Prismat flyttas successivt över behandlingsytan. Det krävs ingen bedövning, men det kan kännas som en stickande smärta typ ”gummiband snärt”.

Hur många behandlingar krävs?
Vid rosacea så fodras ofta fler behandlingar än vid övriga indikationer.
Normalt 6 behandlingar med 3-6 veckors mellanrum. Efter varje behandling sker en gradvis reduktion av rodnaden och de brustna kärlen. Efter detta krävs underhållsbehandlingar med jämna mellanrum.

Efter behandlingen?
En lätt rodnad som avtar efter några timmar. Ibland uppstår svullnad, oftast lokalt nedom ögonen, som försvinner inom något dygn. Blodkärl kan temporärt bli mer synliga. Ej vatten på behandlat område på 24-48 timmar. Använd aloe vera gel som fukt.

Kontakta Mellby Kliniken

Kontakta oss om du har frågor om våra behandlingar, produkter, maskiner eller utrustning. Du kan ringa oss på 0734 - 39 30 11 eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret nedan.

9 + 13 =